torsdag 28 december 2017

Vattenläcka :-(

För snart fyra år sedan frös det vattenburna värmesystemet i huset sönder, med en massa elände som följd. Förutom några rejält fula fläckar i taket som vi inte gjort något åt och ett uppsågat golv i salen, så trodde jag vi lämnat det hela bakom oss. Men i höstas noterade jag att det var förfärligt mycket luft i ett av elementen på övervåningen. Jag jämförde vattennivån i expansionskärlet före och efter luftning och fick 200 resp 187 mm. Det borde bli ca 2 liter.
Nu efter jul hade vi samma problem och nu var expansionskärlet helt tomt. Det borde betyda att drygt 30 liter försvunnit ur systemet sedan 21:a oktober. Nästan en halv liter om dagen. Det känns inte alls bra! Förhoppningsvis ligger läckan mellan över och undervåning snarare än under golvet på bottenvåningen. Ligger läckan där så vette faen hur man ska hitta den utan att riva upp alla golven. Jag hoppas att en rörmokare med fuktmätare kan göra något.

En annan undring är - varför nu? Om orsaken till läckan ligger i sönderfrysningen för två år sedan, varför har den då plötsligt vuxit till? Och om det är en ny läcka, vad har orsakat den? Håller systemet på att rosta sönder?

Obehagligt vilket som.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar