torsdag 7 januari 2021

Nyårsafton kring sjön

Ja, till slut kom det snö med besked. Stackars Solveig fick skotta vägen upp till Gösta vareviga dag. Fast stackars och stackars - det är ju skoj att skotta snö. I varje fall när den är fluffig som på nyårsaftonen. Sursnön i mellandagarna var inget glädjeämne - att skotta alltså. Den var ändå så mycket travligare än det eviga duggregnet nere i Uppsala.. 

Nu har det gått en vecka eftersom jag drabbades av lathet och aldrig slutförde det här inlägget, men det kan ju vara värt att göra det klart ändå.

Jag och Ann gick till Mellansjöbyn och Björn tog en tur runt sjön och vi stötte bägge på både folk och fä på vår väg. Björn stötte på ett gång ungdomar från Ånge ute på sjön, som fiskade och drack hojt och vid sågen var Carina med dotter och Thor ute och rörde på sig. Vi träffade Solveig (som var ute och skottade) och lite annat löst folk som liksom vi var ute och spankulerde på nyårsaftonen och även om solen lyste med sin frånvaro så bara måste vi vara nöjda med vädret som bjöd på ett par minusgrader och fluffig nysnö.


Hos Göran och Maria var bara ponnysarna hemma men borta i Mellansjö var det full fart.  Göran hade kört fast med traktorn vid avfarten mot affären och plogbilen hade stannat för att hjälpa till med sand och ris medan Maria vaktade på trafiken. Det gick inte så värst bra - traktorn lutade mer och mer betänkligt - så till slut tog Göran och spände en vajer tvärs över vägen och drog upp sig med vinschen. Som tur är så är trafiken måttlig och bara en bil kom under manövern.Det går fortfarande att ta sig över spåren när man ska till byn, men de håller på att sätta upp rejäla stängsel, så snart kommer man att vara tvungen att gå omvägen via viadukten. En rejäl omväg för Göran när han ska hälsa på föräldrarna. Grejen är att tågen ska tillåtas köra fortare förbi här om de inte är något "spårspring". 

Stängslet ser rätt trist ut tyvärr. Inget vanligt gunnebostängsel som nästan blir osynligt på håll, utan ett rejält järngaller som ser ut som en mur om man ser det lite från sidan.


Nyårsafton avslutades med bål ute på isen, med ris från två tallar som vi tagit ned vid stranden. Det brann mycket måttligt, men folket på Sågen kom över, inbjudna av Björn, och hlälpte till att elda och skåla för det nya året. Det var skoj! 

Och vid midnatt lättade molntäckeet och månen tittade fram. Ett så gott omen som något för det nya året!


God fortsättning på det nya året, alla.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar