torsdag 22 oktober 2020

Skördetid

 

Lite försenat kommer här en kort rapport om skörden 2020. Den 4:e och 5:e september slutavverkade vi trädgårdslandet. Vi fick en hygglig potatisskörd och höstpotatisarna var betydligt friskae än sommarpotatisarna som var förskräckligt maskstugna. Moröttererna var fina och betydligt fler än på bilden. Det är skojigt med många färger, men åtminstone för mig smakar de likadant och de klassiska är ju faktiskt snyggast. Vi hade även rädisor, men de var helt misslyckade, och så ruccola som var bra om än lite angripen av larver.


Efter skörden passade vi på att bryta ny mark - d v s utvidga potatislandet lite mer. Och plantera lite smulgubbar i överkanten.



Jag klättrade också, med viss möda, upp i contortatallen där falkarna hade sitt bo i somras, för att se hur boet egentligen såg ut. Underifrån såg det lite ut som ett skatbo (innan de hunnit bygga upp det på höjden). Uppifrån var det förvånansvärt platt. Inte tillstymmelsen till kanter - nästan så att det var högst på mitten. Men det var väldigt trångt att komma åt, så jag kunde inte studera det närmare.






- SLUT -


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar