måndag 30 juli 2012

Sista April


Vi åkte upp över sista april - första maj, för att röja upp lite efter Dagmar. Köpte motorsåg i Färila på vägen upp, för att kunna ta i tu med stormfällen och alla andra röjningsarbeten som väntar. Det blev en Huskvarna 450e för 4999 kr. För att kompensera detta tillskott i maskinparken så försvann locket till vinkelväxeln på röjsågen. Fasiken! Jobbigt att få tag på reserv. Röjsågen (en Jonsered SR51) är ju hur gammal som helst.
Hade också beställt en slamspruta (HiQua från P.Lindström) för att få fart på fasadmålandet. Husen har väntat länge på lite färg nu. Men leveransen blir försenad. Jag hoppas Arnessons (enda bofasta grannen) kan ta hand om den när den kommer. Kompressor hade jag köpt på Biltema för 1600 kr och tagit upp.
Ulf blir kär i motorsågen och kapar en massa träd. Vi bygger stort bål och försöker tända men det vill sig inte. Vädret är halvdassigt med små regnskurar då och då. Isen ligger kvar och är enligt uppgift ok att gå på bara man lyckas ta sig över vattnet närmast stranden. Ingen av oss har lust att försöka dock.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar